Foto: Shutterstock
Grilēšana ir neatņemama vasaras tradīcija, un tā kļūst īpaši aktuāla, tuvojoties Līgo svētkiem, jo jādomā, kā savu ģimeni un viesus iepriecināt ar lielisku cienastu – aromātisku, sulīgu un maigu šašliku. Šašlika sulīgumu gan nevar garantēt tikai ar tā pagatavošanas metodēm vien. Vislielākā nozīme ir iegādātās gaļas kvalitātei, uzsver "Lido" šefpavāre Ilga Joma, piedāvājot recepti maigam vistas gaļas šašlikam, kas marinēts medus un sinepju marinādē.
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

franču vai citas maigas sinepes medus zaļumi (kinza, pētersīļi, dilles u.c.) ķiploks sāls un pipari olīveļļa, kas paredzēta cepšanai vistas gaļa

Pagatavošana

1

Sinepes, medu proporcijā 1:1 sajauc, pievieno nedaudz eļļas un samaisa kopā līdz majonēzes konsistencei. Svarīgi pievienot labas kvalitātes, cepšanai paredzētu olīveļļu, kas neļaus šašlikam piedegt.

2

Pēc tam pievieno smalki sagrieztus zaļumus, ķiploku, piparus un sāli.

3

Visu samaisa, tad kārtīgi un ar mīlestību "iemasē" gaļā.

4

Grilē, cep cepeškrāsnī vai uz pannas, līdz gaļa gatava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!