Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ņem piparmētru un šokolādes gabaliņu saldējumu, kas nedaudz atkausēts tā, lai būtu mīksts. Kūkai gan nebūs nepieciešams viss no litra kastītes.
Vispirms ar karoti liek piparmētru saldējumu maizes formās pamatnē un izklāj to pa visu pamatni.
Pēc tam ņem četrus no šokolādes glazūras saldējumiem (kuram pirms tam izņem kociņu), liek pa virsu piparmētru saldējumam formā un kārtīgi nospiež uz leju. Mēs iesakām izvēlēties kādu vaniļas saldējumu šokolādē uz kociņa, taču kūkas taisīšanu atvieglos tādi saldējumi, kuriem nav kociņa turēšanai, tāpēc šoreiz lielisks variants būs saldējums "Karlsons".
Kad četri saldējumi izkārtoti, atkal ņem, un ar karoti kārtu noklāj ar piparmētru saldējumu. To dara tā, lai tiktu noklātas arī maliņas un spraugas.
Pēc tam liec savai saldējuma kūkai pa virsu atlikušos četrus saldējumus šokolādes glazūrā. Noklāj tos ar pamatīgu kārtu piparmētru saldējumu, rūpīgi, lai "aizmūrētas" tiktu visas spraudziņas. Ar piparmētru saldējumu aizpildi visu formu un liek gatavo kūku saldētavā, lai saldējums sastingst.
Kamēr saldējums salst, gatavo putukrējumu garnēšanai. Saldo krējumu liec dziļā bļodā, pievieno pūdercukuru un sakuļ stingrā putukrējumā.
Kad saldējuma kūka sasalusi, formu ņem laukā no saldētavas un iemērcē to verdošā ūdenī aptuveni minūti. Pēc tam formu apgāž uz liela šķīvja, lai saldējuma kūka izslīdētu laukā.
Klāj putukrējumu uz saldējuma kūkas virsmas, apkaisa ar rupji sasmalcinātiem šokolādes gabaliņiem, un liek vēl uz 30 min saldētavā, lai arī putukrējums nedaudz sasaltu.
Pasniedz saldējuma kūku, sagriežot šķēlēs un liekot uz šķīvīšiem.
Labu apetīti!