Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzsilda līdz 120 grādiem.
Olu baltumus liek sausā, tīrā bļodā un ar mikseri sakuļ stingrās putās.
Pa vienai ēdamkarotei pievieno pūdercukuru, pēc katras karotes masu kārtīgi samaisot. Tā iegūsi spīdīgus, skaistus bezē cepumus. Iegūtajai masai jābūt stingrai.
Beigās bezē masā iemaisa vaniļas ekstraktu.
Cepumu masu iepilda konditorejas tūtā. Uz vienas cepamās formas zīmē sirsniņu kontūras, bet otras izspiež nelielus, apaļus bezē cepumus.
Cepamās pannas liek cepeškrāsnī un cep aptuveni stundu. Pēc tam izslēdz cepeškrāsni un atstāj bezē iekšā vēl stundu, lai tie pilnībā izžūtu.
Šādus bezē cepumus vari uzglabāt pat divas nedēļas.
Ja pasniedz bezē viesībās, servē tos caurspīdīgā vāzē. Kā piedevu piedāvā putukrējumu, kā arī svaigas zemenes.
Lai labi garšo!