Foto: Shutterstock
Vasarīga un garda biezpienmaizīte ar kārdinošu ogu kārtiņu. Maizītes cepšanai var izmantot jebkādas ogas, ne tikai mellenes. Tās var būt arī upenes, jāņogas, zemenes, avenes un citas ogas. Cepšanai izmanto vidēji lielu formu ar augstām malām, lai mīklu varētu ieklāt kā groziņu.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
MĪKLAI:50 gbrūnais cukurs100 gsviests (istabas temperatūrā)1 ola200 gmilti šķipsnasāls PILDĪJUMAM:400 gbiezpiens200 gskābs krējums4 olas1 glāzemellenes (vai citas ogas)100 gcukurs

Pagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 160ºC. Ietauko cepamo formu un viegli izbārsta ar miltiem, liekos miltus izkratot laukā.

2

Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru gaisīgās putās, pēc tam iekuļ sviestā olu. Miltus sajauc ar šķipsnu sāls un iemaisa sviestā, veidojot mīklas bumbu. To ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī uz 10 minūtēm.

3

Tikmēr sagatavo biezpiena masu. Ja nepieciešams, biezpienu samaļ vai sablendē, pēc tam sajauc ar krējumu. Olām dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus iejauc biezpiena masā, baltumus sakuļ ar mikseri, pēc tam iecilā biezpienā.

4

Mīklu izņem no ledusskapja un izrullē apmēram 3 mm biezumā, izklāj formu, veidojot arī vertikālās maliņas.

5

Biezpiena masu lej mīklas groziņā, pa virsu kārto ogas un liek karstā cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes.

Biezpienmaizīti var pasniegt gan siltu, gan aukstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!