Sastāvdaļas
Pagatavošana
Smalki sakapā ķiploku, norīvē vienam citronam miziņu, sagriež pētersīļus, ne pārāk smalki, visu noliek malā. Pārskata mīdijas, tās, kuras ir atvērušās, izmet. Ja nepieciešams, mīdijas nomazgā un noberž tām bārdas.
Lielā katlā uz vidējas uguns izkausē sviestu, pievieno ķiplokus un karsē apmēram 30 sekundes, tad pievieno paprikas pārslas un rīvēto citrona miziņu. Maisot aromatizē sviestu apmēram 45 sekundes.
Katlā ielej vīnu, pievieno svaigi maltus melnos piparus un strauji uzvāra. Mīdijas liek verdošajā vīnā, uzliek vāku un karsē 1 minūti, tad tās apmaisa, vēlreiz uzliek vāku un karsē 2 minūtes. Mīdiju čaulas lēnām sāks vērties vaļā. Mīdijās iemaisa pētersīļus, uzliek vāku un karsē, līdz čaulas atveras, apmēram 1 - 3 minūtes. Tās mīdijas, kas nav atvērušās, izmet.
Pasniedz ar citronu daiviņām un grauzdiņiem.