Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Atspirdzinošs un ledus auksts deserts tveicīgajām vasaras dienām – šokolādes sorbets. Lai gan par sorbetu parasti dēvējam tādus saldētos krēmus, kuriem pievienots pavisam nedaudz alkohola, šoreiz noteikti jāpiedēvē nosaukums šim gardajam šokolādes brīnumam. Jo mēli var norīt!
360Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
300 gpūdercukurs50 gkakao50 gtumšā šokolāde1 TKvaniļas ekstrakts avenes pasniegšanai

Pagatavošana

1

Cukuru un kakao pulveri liek nelielā katliņā un karsējot apmaisa.

2

Pēc tam pievieno 600 ml verdoša ūdens, ļauj sākt vārīties un neilgu brīdi (5 minūtes), regulāri apmaisot.

3

Ņem nost no plīts un katliņā iemaisa salauztus tumšās šokolādes gabaliņus, līdz šokolāde izkūst. Tad pievieno vaniļas ekstraktu.

4

Sorbeta masu lej kādā traukā, un noliek atdzist. Pēc tam atvēsina ledusskapī.

5

Sorbetu gatavo saldējuma mašīnā vai bez tās.

6

Ja sorbetu gatavo bez saldējuma mašīnas, tad metode ir šāda – ieliek sorbeta masu aukstumizturīgā traukā un liek saldētavā aptuveni uz 30 min. Pēc tam ņem laukā un sorbetu samaisa. Tad atkal liek saldētavā un sasaldē (aptuveni 2 stundas). Sorbetu ņem laukā no saldētavas trešo reizi, kārtīgi samaisa, un liek saldētavā – šoreiz sasalt pavisam.

7

Pasniedzot liek aukstos deserta trauciņos, ar saldējuma karoti veidojot skaistas bumbas. Pievieno dažas avenes un izdekorē ar kādu apēdamu ziedu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!