Foto: DELFI

Īsta vasaras velte – pašu ķerta karpa, kas pēc tam iztīrīta un cepta uz grila. Iesmērē karpu ar saspiestu ķiploku un apkaisi ar garšvielām, lai izbaudītu patiesu gardu zivi. Ēd kopā ar vasarīgiem salātiem.

180Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
5 kgliela karpa ķimenes sāls1 ķiploks1 citrons

Pagatavošana

1

Svaigajai karpai (kas, protams, nav dzīva) iztīra iekšas un to kārtīgi noskalo. Padomu, par to, kā tīrīt zivis, vari lasīt šeit.

2

Tīro zivi, kas pārgriezta uz pusēm, apkaisi ar nedaudz sāls, uzber pa virsu ķimenes (ne vairāk kā divas ēdamkarotes), un iesmērē aptuveni ar četrām saspiestām ķiploka daiviņām.

3

Pēc tam karpu apslaksta ar svaigi spiestu citrona sulu. Karpu "aizver" un liek ledusskapī uz stundiņu.

4

Tikmēr iekur grilu un izdedzina ogles, lai nebūtu liesmu. Kad karpa pavadījusi ledusskapī stundu, ņem to laukā, atver tās puses un liek uz grila. Vēl nedaudz apkaisa ar sāli.

5

Grilē aptuveni divas stundas, kad grila temperatūra sasniegusi 140 grādus (5kg smagu zivi). Ja karpa mazāka, tad grilēšanas laiku samazina aptuveni uz pusotru stundu.

Tasty.lv padoms - ja makšķerē pats, tad gatavošanai izvēlies tādu karpu, kas noķerta nevis nelielā dīķī, bet gan upē. Šādas zivs gaļa būs tīrāka un gardāka, jo zivs nav bijusi pārbarota, tāpēc nebūs arī trekna.

Ja ķiploks garšo ļoti, pirms grilēšanas uzber karpai pa virsu vēl nedaudz smalki sagrieztu tā šķēlīšu.

Gatavā zivs būs skaisti apbrūnējusi, bet ķiploki – kraukšķīgi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!