Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzsilda līdz 160 grādiem.
Ņem sviestu (iepriekš noturēts istabas temperatūrā), pūdercukuru, šķipsniņu sāls un visas sastāvdaļas samaisa, līdz iegūta viegla un gaisīga konsistence.
Pēc tam sviesta un cukura masā iekuļ olu, kā arī aptuveni ēdamkaroti miltu.
Pēc tam cepumu mīklai pievieno vaniļas ekstraktu un atlikušos miltus. Visu samaisa, līdz iegūta vienmērīga, mīksta mīkla.
Ja mīkla ir pārāk mīksta, ietin to pārtikas plēvē un nedaudz atdzesē ledusskapī.
Mīklu izrullē aptuveni 5mm biezu. Ar zvaigznes formiņām izgriež tik daudz cepumu, cik sanāk.
Izgrieztos cepumus liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
Cepamo pannu ar cepumiem liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 15-20 minūtes, līdz cepumi kļuvuši zeltaini.
Kad cepumi gatavi, ņem tos laukā no cepeškrāsns.
Ņem cukura mastiku, kuru pavisam viegli vari pagatavot pats pēc šīs receptes, un nedaudz samīca.
Cukura mastiku izrullē aptuveni 3mm biezu, un ar cepuma formiņā izgriež zvaigznītes. Cukura mastiku liek uz karstajiem cepumiem – tādā veidā tā viegli tiem pielips un nekritīs nost.
Cepumus ar vienu mastikas kārtu liek uz šķīvja, lai atdziest.
Cepumus dekorē ar dažādu kontrastējošu krāsu mastikām (krāsu panāk ar pārtikas krāsvielām), izgriežot visdažādākās formas.
Cepumus var glabāt noslēgtā traukā pat vairākas dienas.
Tasty.lv padoms: jautrākam pasniegšanas veidam bērnu ballītēs, izmanto konfekšu kociņus – pirms cepšanas iebīdi tos mīklas zvaigznītēs. Tāpat, iesaisti dekorēšanā bērnus – darbošanās ar mastiku virtuvē ir līdzīga kā rotaļas ar plastilīnu.
Labu apetīti!