Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms gatavo polentu.
Lielā katliņā uzsilda ūdeni, līdz tas sāk burbuļot. Tad pievieno nedaudz sāls. Iecilā polentu verdošajā ūdenī, regulāri maisot ūdeni, lai neveidotos kunkuļi.
Kad visa polenta iebērta katliņā un nav neviena kunkuļa, ar koka karoti putru apmaisa, un tad liek virsū katliņam vāku.
Putru vāra uz lēnas uguns aptuveni 40 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
Pēc tam gatavo sēnes.
Lielā pannā liek olīveļļu un sviestu, kā arī klāt iemaisa saspiestas ķiploku daiviņas.
Ķiplokus sviestā un eļļā apcep aptuveni minūti, tad pievieno tīras sēņu galviņas. Izmanto dažādas sēnes, piemēram, šampinjonus, šitaki sēnes, baravikas, gailenes un citas. Jo dažādāk, jo labāk.
Sēnes cep aptuveni piecas minūtes uz lēnas uguns. Pēc tam pannā pievieno sagrieztus ķirštomātus, kā arī sasmalcinātu sarkano čili, kuram izņemtas sēkliņas.
Uzkaisa sāli un piparus. Maisot sautē uz pannas visas sastāvdaļas aptuveni 12 minūtes.
Kad laiks pagājis, pannā pieber arī sakapātus pētersīļus.
Polenta būs gatava tad, kad tā viegli nāks nost no katliņa malām.
Uz šķīvjiem liek putru, pa virsu liek pannā sautētās sēnes, bet visu nedaudz apslaksta ar olīveļļu.
Pasniedz apkaisot ar sarīvētu Parmezāna sieru.
Lai labi garšo!
Tasty.lv padoms: ja sēnes gribas īpaši krēmīgas, sautējot sviestā, pielej tām klāt saldo krējumu. Gatavo, kamēr veidojas mērces konsistence.
Bet, ja maltīti gribas vēl sātīgāku, ēdienam pievieno ceptu liellopa fileju. Liellopa šķēlītes apcep uz karstas pannas, bet pēc tam liek cepeškrāsnī (20 min).