Sastāvdaļas
Pagatavošana
Notīra kartupeļus, sagriež frī kartupeļiem piemērotos salmiņos, liek bļodā ar aukstu ūdeni, bet bļodu pēc tam ledusskapī apmēram uz 2 stundām. Sagriež kubiņos sieru.
Taukvāres katliņā sakarsē eļļu. Nokāš kartupeļus un ar virtuves papīra dvieli nosusina sausus. Pa nelielām porcijām tos cep eļļā, līdz tie mīksti un viegli sākuši zeltoties, apmēram 4 minūtes katrai porcijai. Kartupeļus liek uz papīra dvieļa, lai nosusinātos liekā eļļa, un ļauj tiem atdzist apmēram 20 minūtes.
Tikmēr smalki sagriež sīpolu un ķiploku. Pannā sakarsē sviestu, pievieno sīpolus un ķiplokus, sutina, līdz sīpoli caurspīdīgi. Pēc tam pievieno miltus un maisot tos karsē apmēram 2 minūtes. Pievieno kečupu, liellopu gaļas buljonu, ābolu etiķi, Vusteras mērci, zaļos piparu graudiņus un pēc garšas sāli un svaigi maltus melnos piparus.
Mērci uzvāra, nogriež nelielu uguni un maisot karsē, līdz mērce sabiezē, apmēram 5 minūtes. Noņem no uguns. Ja nepieciešams, to sasedz, lai mērce saglabātos silta.
Pēc tam katliņā vēlreiz sakarsē vārāmo eļļu un kartupeļus vēlreiz cep pa nelielām porcijām, līdz tie zeltaini brūni un kraukšķīgi, apmēram 2 minūtes.
Kartupeļus nosusina uz papīra dvieļa, pēc tam kārto porcijas.
Uz šķīvja liek kartupeļus, pāri ber siera gabaliņus un visu aplej ar mērci. Pasniedz.