Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem.
Ņem kūku formu – derēs jebkura, arī stikla formas, kantainas, apaļas, ar nost ņemamām maliņām, vai bez – izklāj pamatni ar cepamo papīru, bet sānus ietauko ar sviestu.
Kūkas formā ber nomazgātas un nosusinātas mellenes.
Pēc tam gatavo mīklu – lielā bļodā sakuļ olas. Tad tām pievieno cukuru, un kārtīgi masu samaisa.
Kad tas izdarīts, mīklai pievieno pienu un vaniļas ekstraktu. Ja mājās nav vaniļas ekstrakta, tā vietā vari izmantot nedaudz vaniļas esences, vaniļas pāksts graudiņus vai drusciņu vaniļas cukura. Sastāvdaļas samaisa.
Pēc tam pievieno miltus, šķipsnu sāls un cepamo pulveri. Mīklas masu kārtīgi samaisa.
Gatavo mīklu pārlej pāri ogām kūkas formā.
Kūku liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 40 minūtes, līdz tā pacēlusies un ogas skaisti sasulojušās.
Kad melleņu gardums gatavs, to pāris minūtes atdzesē, bet pēc tam uzsijā pa virsu nedaudz pūdercukura.
Gatavo kūku sagriež gabaliņos un pasniedz ēdājiem.
Lai labi garšo!