Foto: DELFI
Ogu laiku nevar nemīlēt – tās var grābt saujām, un ēst, līdz lūpas no laimes un garduma kļuvušas zilas. Tāpēc, ja jau ir tikts pie skaista spainīša ar mellenēm, tās ir jāliek lietā, pagatavojot ko brīvdienai pavisam atbilstošu – vienkāršu melleņu kūku. Tā it nemaz neprasa lielas pūles un kulinārās zināšanas – sanāks visiem un garšos fantastiski!
50Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
500 gmellenes4 olas1 tasecukurs1 tasepiens1 tasemilti šķipsnasāls1 TKcepamais pulveris1 TKvaniļas ekstrakts1 ĒKpūdercukurs (garnēšanai)

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem.

2

Ņem kūku formu – derēs jebkura, arī stikla formas, kantainas, apaļas, ar nost ņemamām maliņām, vai bez – izklāj pamatni ar cepamo papīru, bet sānus ietauko ar sviestu.

3

Kūkas formā ber nomazgātas un nosusinātas mellenes.

4

Pēc tam gatavo mīklu – lielā bļodā sakuļ olas. Tad tām pievieno cukuru, un kārtīgi masu samaisa.

5

Kad tas izdarīts, mīklai pievieno pienu un vaniļas ekstraktu. Ja mājās nav vaniļas ekstrakta, tā vietā vari izmantot nedaudz vaniļas esences, vaniļas pāksts graudiņus vai drusciņu vaniļas cukura. Sastāvdaļas samaisa.

6

Pēc tam pievieno miltus, šķipsnu sāls un cepamo pulveri. Mīklas masu kārtīgi samaisa.

7

Gatavo mīklu pārlej pāri ogām kūkas formā.

8

Kūku liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 40 minūtes, līdz tā pacēlusies un ogas skaisti sasulojušās.

9

Kad melleņu gardums gatavs, to pāris minūtes atdzesē, bet pēc tam uzsijā pa virsu nedaudz pūdercukura.

Gatavo kūku sagriež gabaliņos un pasniedz ēdājiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!