Sastāvdaļas
Pagatavošana
Apelsīnus pārgriež uz pusēm un rūpīgi izņem to mīkstumu tā, lai miza paliktu neskarta. Apelsīnu mizu pusītes liek mafinu pannā.
Želatīna lapas liek aukstā ūdenī un piebriedina aptuveni piecas minūtes.
Ņem katliņu un ielej tajā aptuveni 100 ml no limonādes, uzvāra, un tad ņem nost no plīts.
Želatīna lapas ņem laukā no ūdens, izspiež un liek katliņā pie uzvārītās limonādes. Maisa, līdz želatīns izkūst. Pielej klāt atlikušo limonādi, piepilina pāris pilienus ar citrona ekstraktu un visu samaisa.
Želejas masu sadala trīs daļās. Katrai no želejas masām pievieno dažus pilienus krāsvielas – zaļās, dzeltenās un oranžās. Pēc tam ņem dzelteno želeju un salej četrās apelsīnu pusītēs, tāpat izdara arī ar zaļo un oranžo, lai visas 12 apelsīnu mizas pusītes būtu pielietas ar želeju.
Ar želeju pielietās apelsīnu mizas pusītes liek ledusskapī sastingt.
Kad želeja sastingusi, katru želejas apelsīna pusīti sagriež divās trīs daiviņās. Pasniedz liekot uz gara šķīvja.
Labu apetīti!