sviestmaizes, sendviči
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sviestmaizes īpašām brīvdienu brokastīm, vai kādai tematiskai ballītei, kad jāpabaro daudz mazu, izvēlīgu ēdāju, kuri neļaujas eksperimentiem. Vienkāršās sastāvdaļas – maize, kečups, šķiņķis, svaigais siers un tomātiņi pasniegti pavisam skaisti. Pluss – nav tik piņķerīgi, kā griežot citas formas sviestmaizes.
15Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
ŠĶIŅĶA UN TOMĀTU MAIZĪTĒM:8 šķēlesbaltmaize3.5 ĒKtomātu kečups4 šķēlesšķiņķis2 gab.ķirštomāti SVAIGĀ SIERA MAIZĪTĒM:180 gsvaigais siers8 šķēlesgraudu maize lociņi garnēšanai PIEDERUMI: liela un maza zvaigžņu cepumu forma

Pagatavošana

1

Šķiņķa un tomātu maizīšu gatavošana: četras maizes šķēlītes apsmērē ar aptuveni pusi no nepieciešamā kečupa.

2

Pa virsu katrai maizes šķēlei liek šķiņķa šķēli. Neapsmērētajām maizes šķēlēm ar mazu zvaigžņu formiņu izgriež caurumu. Apsmērē četras baltmaizes šķēles ar kečupu, un liek pa virsu maizītēm ar šķiņķi (ar apziesto pusi uz leju).

3

Ar lielāko zvaigžņu formiņu izgriež no baltmaižu sviestmaizēm lielas zvaigžņu sviestmaizes.

4

Ķiršu tomātus sagriež šķēlītēs, kuras liek pa vidu katrai sviestmaizītei.

5

Gatavo svaigā siera maizītes: uz četrām graudu maizes šķēlēm uzsmērē svaigo sieru (var izvēlēties ar piedevām).

6

Ar mazāko zvaigžņu formiņu izgriež caurumus atlikušajās četrās maizes šķēlēs. Pēc tam šīs maizes šķēles liek uz tām, kas apsmērētas ar svaigo sieru.

7

Ar lielo zvaigžņu formu izgriež zvaigznes formas sviestmaizītes. Bet maizīšu vidū iekaisa sagrieztus smalkos lociņus.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!