45Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
400 gkārtainā mīkla50 gsviests (papildu sviests formas iesmērēšanai)1 TKkanēlis2 ĒKbrūnais cukurs3 āboli2 ĒKcitronu sula
Pagatavošana
1
Liek karsēties cepeškrāsni uz 200ºC. Sagatavo tartes formu, to iesmērējot ar sviestu un tajā ieklājot mīklu, vai izklāj cepamplāti ar cepamo papīru, uz tā kārtojot mazo kūciņu pamatnes. Ar dakšiņu šur tur sadursta mīklu. Nelielā bļodiņā izkausē sviestu. Citā trauciņā sajauc kanēli ar cukuru.
2
Nomizo ābolus, izgriež serdes un sagriež ļoti plānās šķēlītēs, liek bļodā. Apslacina ābolus ar citronu sulu, lai tie nepaliktu brūni. Uz sagatavotajām mīklas pamatnēm vai pamatnes kārto ābolu šķēlītes zieda formā. Apslacina ar kausēto sviestu un apber ar cukura, kanēļa maisījumu.
3
Liek ābolmaizītes karstā krāsnī un cep apmēram 15 - 20 minūtes, līdz maizīte un āboli izcepušies.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit