Sastāvdaļas
Pagatavošana
Tējas maisiņu liek katliņā, pieber klāt pūdercukuru un pārlej ar 200ml verdoša ūdens. Šķidrumu karsē, regulāri apmaisot, lai cukurs izšķīstu.
Pēc tam katliņu ņem nost no plīts, pievieno šķidrumam saspiestas kardamona sēklas un sarīvētu citrona miziņu.
Sastāvdaļas apmaisa, ielej lielā krūzē un ļauj atdzist dažas stundas.
Kad tēja atdzisusi, tai pievieno izspiestu viena citrona sulu, šeriju un aptuveni 200ml ūdens.
Šķidrumu caur sietu nokāš un lej seklā metāla cepamajā formā. Formu liek saldētavā un saldējumu atstāj sastingt uz divām trim stundām.
Pēc tam saldējumu ņem laukā, masu kārtīgi apmaisa ar dakšiņu, lai tā būtu irdena, un liek atpakaļ saldētavā, lai saldējums sastingtu (tikpat ilgi, cik pirmo reizi).
Kad tas izdarīts, saldējumu vēlreiz apmaisa ar dakšiņu, liek atpakaļ saldētavā un ļauj sastingt pavisam.
Saldējumu pasniedz atdzesētos trauciņos, izskrāpējot to no formas ar karoti vai dakšiņu. Dekorē ar citrona miziņas spirālēm.
Lai labi garšo!