Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liek vārīties divus katliņus ar sālsūdeni. Vienu - kartupeļiem, otru kāpostiem.
Nomizo kartupeļus, sagriež nelielos gabaliņos un liek karstā sālsūdenī, vāra, līdz kartupeļi mīksti. Kartupeļus nokāš, liek atpakaļ uz nelielas liesmas un viegli apsausina, Tos raupji saspaida un sajauc ar pusi sviesta.
Kāpostus sagriež nelielos gabalos. Liek karstā sālsūdenī, strauji uzvāra, samazina liesmu un vāra tos apmēram 5 minūtes. Nokāš, pievieno saspaidītajiem kartupeļiem, izmaisa. Pagaršo sāli.
Pannā sakarsē nedaudz eļļu un atlikušo sviestu. Sagriež gabaliņos lokus, liek karstā eļļā un karsē apmēram minūti. Pēc tam virs lokiem liek kartupeļu un kāpostu biezeni, izmaisa un ļauj biezenim brīdi cepties, līdz sāk apbrūnēt. Pēc tam palielos gabalos biezeni pagroza, apcepinot arī citus sānus, līdz tie zeltaini un kraukšķīgi. Ja nepieciešams, pievieno biezenim vēl nedaudz sviesta.
Kamēr biezenis apcepas, seklā katliņā plaucē olas.
Pasniedz, katrā šķīvī liekot apcepto biezeni ar plaucēto olu pa virsu. Uzkaisa nedaudz sāli un svaigi maltus melnos piparus. Papildina maltīti ar rukolas lapiņām.