Foto: DELFI
Šis saldais ēdiens pilnībā atbilst filmai ''Manas melleņu naktis'', jo mellenes patiesi ir tik tumšas kā augusta naktis, savukārt saldā garša itin labi piestāv vasarai. Un kad tad vēl, ja ne tagad jāizbauda melleņu garšu variācijas? Iesaku remdināt kāri pēc kaut kā salda ar šo elementāri pagatavojamo desertu, kas pārsteigs pat tos, kas uzskata, ka recepte, kurā nepieciešama cepeškrāsns, ir sarežģīta.
40Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
4 ĒKbrūnais cukurs4 ĒKkukurūzas ciete500 gmellenes plombīra saldējums DRUPAČĀM:100 gsviests100 gbrūnais cukurs4 ĒKauzu pārslas200 gkviešu milti

Pagatavošana

1

Apviļā ogas cietē un cukurā, lai tās tik ļoti nesulo un neizveido šķidru konsistenci zem drumstalām.

2

Sadrupini auksto sviestu miltos un veido drupačām līdzīgu masu. Pēc tam pievieno cukuru un auzu pārslas, turpinot veidot drupačas.

3

Ja šķiet, ka masa ir pārāk ķepīga un drumstalas neveidojas, pievieno vēl sviestu, bet, ja drumstalas ir pārāk taukainas un ķepīgas, pievieno vēl miltus.

4

Karstumizturīgos trauciņos izkārto ogas un tām pa virsu noklāj drupačas.

5

Liec cepties iepriekš sakarsētā krāsnī 180oC. Cep aptuveni 15-20 minūtes, līdz drupačas ir viegli brūnas un gar malām nedaudz līst melleņu sula.

6

Pasniedz karstu, pievienojot plombīra saldējumu.

No šī daudzuma sanāks 12 deserti karstumizturīgos trauciņos vai viena liela tartes forma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!