4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
10 sarkanie čili pipari3 vidēji lielas sarkanās paprikas1 kgievārījuma cukurs600 mlābolu etiķis
Pagatavošana
1
Čili pipariem nogriež galiņus, paprikai izņem sēklotni, sagriež gabalo. Papriku un čili sablendē viendabīgā masā.
2
Katliņā ielej ābolu etiķi, ieber cukuru un, virs nelielas uguns karsējot, maisa, līdz cukurs izšķīdis. Pēc tam pievieno sablendētos piparus, labi izmaisa un strauji uzvāra.
3
Samazina karstumu un uz minimālas liesmas to, ik pa laikam apmaisot, karsē 10 minūtes.
4
Pēc vārīšanas mērcei ļauj atdzist, aptuveni 30 - 40 minūtes. Dzišanas laikā tā kļūs biezāka. To vēlreiz samaisa, salej tīrās burciņās, aizvāko un glabā ledusskapī.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit