Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kā zināms, sieri izcili sader ar dažādiem augļiem, tā ir daudzu iecienīta kombinācija desertiem un uzkodām. Bet tikpat labi šo savienību var izmantot arī salātos kā, piemēram, šajā receptē.
15Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
1 gatavs bumbieris90 gkazas siers nedaudz olīveļļas daži timiāna zariņi1 saujavalrieksti vai pekanrieksti1 saujalapu salāti dzērveņu mērce vai upeņu želeja bagete

Pagatavošana

1

Gatavu bumbieri gareniski sagriež četrās šķēlēs un kārto uz cepamplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Sieru sagriež aptuveni puscentimetru biezās šķēlēs un liek blakus bumbieriem. Pārsmērē ar olīveļļu, pārkaisa ar dažām timiāna lapiņām un liek sakarsētā cepeškrāsnī - cep grila režīmā aptuveni 3 minūtes.

2

Kad šis laiks pagājis, pannā ber arī riekstus un turpina grilēt 1-2 minūtes, gādājot, lai rieksti neapdegtu.

3

Ķeras pie salātu kārtošanas: ber šķīvī lapu salātus, ko nosedz ar bumbieru šķēlēm un uzmanīgi uzliek kūstošo sieru. Pārlej ar upeņu želeju vai dzērveņu mērci un pārkaisa riekstus.

Izcili garšo kopā ar svaigu bageti. Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!