Foto: Shutterstock
Sātīgs kartupeļu sacepums, kuru var pasniegt kā pamatēdienu vai kā piedevu pie ceptas zivs vai gaļas.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 ĒKeļļa1 sīpols300 gkūstošs siers1 kgkartupeļi1.5 glāzesskābs krējums pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Pagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C, sagatavo dziļu cepamo formu, to iesmērējot ar eļļu.

2

Smalki sagriež sīpolu. Sarīvē uz rupjas rīves sieru (apmēram ceturto daļu noglabā atsevišķi), nomizo un sarīvē kartupeļus. Visu sajauc kopā, pievieno nedaudz sāli, svaigi maltus melnos piparus un skābo krējumu, vēlreiz samaisa.

3

Masu liek sagatavotajā formā, pa virsu uzkaisa noglabāto sieru. Formu liek karstā cepeškrāsnī un cep 25–30 minūtes, līdz kartupeļi gatavi, siers izkusis un apcepies zeltains.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!