auzu cepumi
Foto: Shutterstock
Vienkārši biezpiena cepumiņi, kuriem miltu vietā izmanto auzu pārslas. Piemērotākas būs ātrvārāmās auzu pārslas, kas straujāk uzsūks biezpiena mitrumu.
45Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gbiezpiens1 ola1 ĒKcukurs šķipsnasāls0.5 TKcepamais pulveris0.5 TKingvers1 apelsīna rīvēta miziņa5 ĒKauzu pārslas3 ĒKrozīnes1 ĒKmilti (darba virsmai)

Pagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C, sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru.

2

Bļodā samaisa biezpienu ar olu, cukuru, sāli, cepamo pulveri un ingvera pulveri. Norīvē apelsīnam miziņu un pievieno biezpienam. Lai masa būtu vienmērīgāka, to sablendē ar blenderi.

3

Biezpienam pievieno auzu pārslas un rozīnes, izmaisa vienmērīgu mīklu. Mīklai jābūt tik biezai, lai no tās varētu izrullēt stienīti.

4

Ja nepieciešams, pievieno papildu auzu pārslas. Uz ar miltiem apkaisītas darba virsmas no biezpiena masas izrullē stienīti.

5

Ar nazi griež mīklu šķēlēs un liek uz sagatavotās pannas. Cepumus liek karstā krāsnī un cep 20-25 minūtes, līdz tie gatavi un zeltaini brūni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!