Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Banānmaizei vai kēksam ar banāniem ir ļoti daudz variāciju. Šī recepte ir ļoti klasiska un sviesta kēksa mīklu aromatizē tikai ar banāniem. Tā kā banāni ir saldi, banānmaizei pievieno daudz mazāk cukura nekā citām kēksu mīklām.
480Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

90 gsviests (istabas temperatūrā)125 gcukurs1 ola250 gmilti2 TKcepamais pulveris šķipsnasāls1 TKkanēlis4 banāni

Pagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Ietauko lielā kēksa formu un izklāj ar cepamo papīru.

2

Sviestu ar cukuru sakuļ vieglās putās, pievieno olu un atkal sakuļ. Citā bļodiņā sajauc miltus ar cepamo pulveri, sāls šķipsnu un kanēli. Maisījumu uzmanīgi iecilā sviesta un olu masā.

3

Banānus nomizo, salauž gabaliņos un ar dakšiņu saspaida, putriņu iemaisa mīklā. Sagatavoto mīklu lej kēksa formā, liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram vienu stundu, līdz kēkss gatavs un, iespraužot kociņu kēksā, tas laukā iznāk sauss.

4

Izņem kēksu no krāsns un atstāj karstajā formā apmēram 10 minūtes, pēc tam izņem no formas un uz restītēm atdzesē pilnībā.

Pasniedz ar tēju vai kafiju. Banānmaizi var arī sasaldēt un glabāt līdz diviem mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!