6Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
300 gmilti180 mlsilts ūdens100 gvalrieksti1 TKsāls1 paciņa sausais raugs50 gsiers
Pagatavošana
1
Miltus sajauc ar sāli un sauso raugu. Sarīvē sieru, sadrupina riekstus un pievieno miltiem, izmaisa. Miltiem vidiņā izveido iedobi un ielej siltu ūdeni.
2
Ar karoti samaisa vienmērīgu mīklu (tas nekas, ka mīkla ir lipīga), apsedz bļodu ar pārtikas plēvi, un siltā vietā atstāj mīklu raudzēties uz 8-12 stundām.
3
Pēc 8-12 stundām mīklu vēlreiz izmaisa, izlaižot gaisu, liek maizes cepamajā formā, apklāj ar dvielīti un ļauj rūgt vēl vienu stundu. Tikmēr sasilda cepeškrāsni uz 200°C.
4
Karstā krāsnī liek maizīti un cep pusstundu, līdz veidojas kraukšķīga, zeltaina garoza, bet iespraužot koka skaliņu, tas laukā iznāk sauss.
BrokastisLaunagsĒdieni veģetāriešiemĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiCepeškrāsnsPasniegt atdzesētuMiltiRaugsSiersŪdensMaizeviegliIkdienas maltīteiValriekstisals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit