valriekstu maize
Foto: Shutterstock
Garda, kraukšķīga pašcepta maizīte, tik garšīga vēl silta ar sviestu.
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

300 gmilti180 mlsilts ūdens100 gvalrieksti1 TKsāls1 paciņa sausais raugs50 gsiers

Pagatavošana

1

Miltus sajauc ar sāli un sauso raugu. Sarīvē sieru, sadrupina riekstus un pievieno miltiem, izmaisa. Miltiem vidiņā izveido iedobi un ielej siltu ūdeni.

2

Ar karoti samaisa vienmērīgu mīklu (tas nekas, ka mīkla ir lipīga), apsedz bļodu ar pārtikas plēvi, un siltā vietā atstāj mīklu raudzēties uz 8-12 stundām.

3

Pēc 8-12 stundām mīklu vēlreiz izmaisa, izlaižot gaisu, liek maizes cepamajā formā, apklāj ar dvielīti un ļauj rūgt vēl vienu stundu. Tikmēr sasilda cepeškrāsni uz 200°C.

4

Karstā krāsnī liek maizīti un cep pusstundu, līdz veidojas kraukšķīga, zeltaina garoza, bet iespraužot koka skaliņu, tas laukā iznāk sauss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!