vistas gaļa, uzkoda, panēta uzkoda, mērce, gaļas uzkodas
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Vienkārša un veikli pagatavojama uzkoda – kraukšķīgi vistas filejas gabaliņi, kas apviļāti kukurūzas pārslās. Tam visam klāt nedaudz pikanta mērcīte, kas pagatavota no krējuma, majonēzes un sinepēm.
25Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
100 gkukurūzas pārslas350 gvistas fileja1 ĒKmilti1 gab.ola MĒRCEI:3 ĒKskābs krējums2 ĒKmajonēze1 ĒKangļu sinepes

Pagatavošana

1

Ar rokām sadrupina kukurūzas pārslas lielā, dziļā šķīvī.

2

Vistas fileju sagriež garenās, resnās strēmelītēs un apvārta miltos. Pēc tam filejas gabaliņus apvārta sakultā olā, bet vēl pēc tam – kukurūzas pārslās.

3

Vistas gabaliņus liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

4

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

5

Vistas gabaliņus cep cepeškrāsnī 15-20 minūtes, vai vāra eļļā, līdz tie ir zeltaini brūni.

6

Tikmēr pagatavo mērci – nelielā bļodiņā sajauc skābo krējumu, majonēzi un angļu sinepes.

Vistas gabaliņus pasniedz kā uzkodu kopā ar paprikas strēmelītēm, burkāniem un seleriju kātiņiem. Vēl viens variants – ēd tos vieglās pusdienās kopā ar lapu salātiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!