80Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
6 lielas olas255 gšokolāde225 gbiezpiens
Pagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Sagatavo izjaucamo kūkas formu, to izklājot ar cepamo papīru.
2
Uzvāra katliņā nedaudz ūdens, virs tā liek trauku ar šokolādi un to tvaikos izkausē. Šokolādi izmaisa un ļauj tai nedaudz atdzist.
3
Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus sablendē kopā ar biezpienu, pievieno šokolādes krēmu un vēlreiz sablendē.
4
Stingrās putās sakuļ olu baltumus. Vispirms biezpiena masā iejauc divas ēdamkarotes un labi izmaisa, pēc tam uzmanīgi pa daļām iecilā atlikušos olbaltumus. Mīklu ielej kūkas formā un liek karstā cepeškrāsnī, cep 50-55 minūtes, līdz suflē ir stingrs.
5
Kad kūka izcepusies, tai atļauj 10 minūtes formā padzesēties, pēc tam suflē izņem no formas un atdzesē uz restītēm.
6
Pasniedzot var apkaisīt ar pūdercukuru.
PusdienasVakariņasĒdieni veģetāriešiemZiemassvētku receptesRomantiskas vakariņasCepeškrāsnsBiezpiensOlasSambuki, suflē un zefīriViegla vasaras maltīteŠokolāde
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit