šokolādes kūka
Foto: Shutterstock
Tik gaisīga, tik netverama ir biezpiena un šokolādes suflē kūka. Biezpienam jābūt ļoti maigam, bez graudiem. Tā vietā var izmantot arī krēmsieru, tad iegūsi siera kūkas konsistenci. Šokolāde var būt gan tumšā, gan piena, gan baltā. Tā kā mīklai netiek pievienots cukurs, izvēlies to šokolādi, kura tev labāk garšo. Dotais daudzums piemērots kūkai apmēram 20 centimetru diametrā.
80Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
6 lielas olas255 gšokolāde225 gbiezpiens

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Sagatavo izjaucamo kūkas formu, to izklājot ar cepamo papīru.

2

Uzvāra katliņā nedaudz ūdens, virs tā liek trauku ar šokolādi un to tvaikos izkausē. Šokolādi izmaisa un ļauj tai nedaudz atdzist.

3

Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus sablendē kopā ar biezpienu, pievieno šokolādes krēmu un vēlreiz sablendē.

4

Stingrās putās sakuļ olu baltumus. Vispirms biezpiena masā iejauc divas ēdamkarotes un labi izmaisa, pēc tam uzmanīgi pa daļām iecilā atlikušos olbaltumus. Mīklu ielej kūkas formā un liek karstā cepeškrāsnī, cep 50-55 minūtes, līdz suflē ir stingrs.

5

Kad kūka izcepusies, tai atļauj 10 minūtes formā padzesēties, pēc tam suflē izņem no formas un atdzesē uz restītēm.

6

Pasniedzot var apkaisīt ar pūdercukuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!