Jēra ribiņu cepetis - 4
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Cepetim vispiemērotākais būs muguras karbonādes gabals ar visām ribiņām. Tas ir ļoti mīksts un maigs izcirtuma gabals un būs gatavs īsā laika sprīdī. Ieteicams ribu galus attīrīt no gaļas un taukiem. Tādējādi cepeti būs vieglāk sagriezt šķēlēs un pasniegt. Jēra karbonādi, līdzīgi kā liellopa steiku, pasniedz vidēji ceptu.
40Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 jēra gaļas karbonādes gabals2 TKsinepes1 ĒKmedus1 ķiploka daiviņa šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari

Pagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C. Sagatavo cepamo pannu, to viegli ietaukojot.

2

Ar asu nazi cepeša gabala taukaino (ādas) pusi sagriež rombos. Bļodiņā samaisa kopā medu, sinepes, smalcinātu ķiploku, sāli un melnos piparus. Ar garšvielu maisījumu ieberzē gaļu no visām pusēm.

3

Liek gaļu uz cepamās pannas un cep cepeškrāsnī 20-25 minūtes. Kad jērs izcepies, to izņem no krāsns, apsedz ar foliju un ļauj cepetim atpūsties 10 minūtes. Pēc tam to griež šķēlēs un pasniedz ar salātiem vai ceptiem dārzeņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!