Sastāvdaļas
Pagatavošana
Dziļā pannā izkausē sviestu un pieber rīsus. Tos apcep kādu minūti un pielej klāt pusi no nepieciešamā karstā dārzeņu buljona.
Uz lēnas uguns rīsus gatavo tik ilgi, līdz tie uzsūkuši teju visu šķidrumu. Tiem pievieno sakapātus sīpolloku sīpolus, atlikušo buljonu, un gatavo tik ilgi, līdz rīsi ir mīksti, bet buljons gandrīz pazudis.
Gatavos rīsus liek lielā bļodā, iemaisa tajos sarīvētu Parmezāna sieru un pētersīļus, un masu atdzesē.
Pēc tam risoto apmaisa, iecilā tajā sakultu olu un garšvielas pēc vēlēšanās. Masu samaisa un sadala 12 porcijās, un katru plācenīti ar rokām apviļā apaļā, plakanā formā.
Plācenītī ar pirkstu iespiež bedrīti. Bedrītē ieliek nedaudz sarīvētas mocarellas (vai vienu šī siera kubiņu). To vēlreiz apviļā, lai siers iespiestos plāceņa vidū.
Rīvmaizi ber dziļā šķīvī. Tajā apviļā katru plācenīti, bet pēc tam visus atdzesē aptuveni 20 minūtes, lai tie sastingtu un padotos cepšanai.
Pannā uzkarsē nedaudz eļļas un sviestu. Plācenīšus liek pannā un apcep tik ilgi, līdz tie nedaudz apbrūnē un kļūst viegli kraukšķīgi. Apgriež otrādi un izdara to pašu, lai virsma būtu zeltaini brūna.
Plācenīšu vidū esošajam sieram būtu jābūt pietiekami karstam un izkusušam.
Pasniedz vēl karstus, kopā ar lapu salātiem un ķirštomātiem.
Labu apetīti!
Padoms: ja risoto jau ir pagatavots un palicis no iepriekšējā vakara, rīsu masai pievieno dažas ēdamkarotes pesto un sagatavo plācenīšus tieši tāpat, kā norādīts receptē.