kafija
Foto: Shutterstock
Rīta uzmundrinājumam un aktīvam dienas sākumam noderēs kafija ar sviestu.
10Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 TKsviests2 ĒKkafija500 mlūdens2 krustnagliņas šķipsnamuskatrieksts

Pagatavošana

1

Liek vārīties ūdeni. Kamēr ūdens karsējas, kafijas krūkā ieber kafijas biezumus, pievieno krustnagliņas. Vārītajam ūdenim ļauj mirkli dzesēties (vēlams līdz 94°C), tad aplej kafijas biezums. Atstāj kafiju 5 minūtes ievilkties.

2

Gatavo kafiju lej krūzītēs, kurās pirms tam ieliek sviesta piku. Pirms pasniegšanas uzkaisa šķipsniņu svaigi rīvētu muskatriekstu. Kārumnieki var pievienot nedaudz brūno cukuru, kas piešķirs kafijai vieglu karameļu garšu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!