10Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
2 TKsviests2 ĒKkafija500 mlūdens2 krustnagliņas šķipsnamuskatrieksts
Pagatavošana
1
Liek vārīties ūdeni. Kamēr ūdens karsējas, kafijas krūkā ieber kafijas biezumus, pievieno krustnagliņas. Vārītajam ūdenim ļauj mirkli dzesēties (vēlams līdz 94°C), tad aplej kafijas biezums. Atstāj kafiju 5 minūtes ievilkties.
2
Gatavo kafiju lej krūzītēs, kurās pirms tam ieliek sviesta piku. Pirms pasniegšanas uzkaisa šķipsniņu svaigi rīvētu muskatriekstu. Kārumnieki var pievienot nedaudz brūno cukuru, kas piešķirs kafijai vieglu karameļu garšu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit