30Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
MĒRCEI:50 mlbalzamiko etiķis1 ĒKmedus1 TKsinepes šķipsnasāls saujaavenes50 mlolīveļļa SALĀTIEM:4 saujassalāti (jaukti)0.5 sarkanais sīpols saujažāvētas dzērvenes saujagrauzdētas pistācijas (lobītas)60 gkazas siers
Pagatavošana
1
Vispirms samaisa salātu mērci. Bļodā lej balzamiko etiķi, pievieno medu, sinepes, šķipsnu sāls.
2
Nelielā mērces katliņā liek avenes (daļu noglabājot salātu rotāšanai), pāri lej etiķa maisījumu. Avenes uz vidējas uguns karsē apmēram 5 minūtes, ogas saspaidot un iemaisot mērcē. Pēc tam mērci izkāš caur sietiņu, lai atbrīvotos no sēkliņām.
3
Aromatizēto etiķi sajauc ar kvalitatīvu olīveļļu un ļauj atdzist. Pievieno smalki sakapātu sīpolu, izmaisa.
4
Bļodā liek jauktus zaļos salātus, pāri lej mērci, uzkaisa ogas, žāvētas dzērvenes un grauzdētas pistācijas. Iedrupina kazas sieru. Pasniedz.
LaunagsĀtri pagatavojami ēdieniMazkaloriju ēdieniĒdieni veģetāriešiemĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiVārīšanaAvenesBalzamiko etiķisKazas siersLapu salātiMedusPistācijasSinepesSiera salātiDažādi salātiDzērvenesViegla vasaras maltīte
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit