Krzysztof Kozanowski

Klasiskas un pārbaudītas sastāvdaļas, kas savstarpēji veido neparastu un garšīgu maltīti – vārītas grūbas ar brokoļiem, makreles gabaliņiem, āboliem un zaļumiem. Recepti Tasty.lv lasītājiem laipni piedāvā poļu kulināre un grāmatas "Par āboliem" ("On Apples") autore Elīza Moravska.

10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

150 ggrūbas1 gab.kūpināta makrele1 gab.sarkanais sīpols1 gab.neliela brokoļa galviņa saujaspināti1 gab.ābols MĒRCEI:1 ĒKbazilika pesto1 ĒKolīveļļa1 ĒKcitronu sula

Pagatavošana

1

Grūbas izvāra, vadoties pēc norādījumiem uz paciņas. Gatavās grūbas atdzesē.

2

Verdošā ūdenī noblanšē sīpola šķēlītes un brokoļa "ziedkopas" (pāris minūtes).

3

Pēc tam sajauc grūbas ar sīpolu, brokoļiem un spinātu lapām lielā bļodā.

4

Ar pirkstiem saplucina makreles filejas gabaliņus.

5

Ābolus sagriež plānās šķēlītēs un apcep uz pannas sviestā, lai tie būtu tik tikko mīksti.

6

Salātiem pievieno makreli un ābolus.

7

Sajauc visas mērcei nepieciešamās sastāvdaļas.

8

Salātus pasniedz, pārlejot tiem mērci tieši pirms pasniegšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!