Uzkodai noteikti vajadzētu izmantot jēlās garneles, bet, ja izmantosi jau notīrītas garneles, tad gatavošana nebūs ilgāka par nieka 10 minūtēm.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ja izmanto saldētās garneles, tās pa nakti pārliek parastajā ledusskapja nodalījumā, un gatavošanas dienā tās ir atlaidušās un gatavas cepšanai. Saver notīrītas garneles uz iesmiņiem.
Smalki sagriež ķiploku. Pannā izkausē sviestu, pievieno olīveļļu un sagrieztos ķiplokus. Cep ķiplokus uz vidējas uguns apmēram vienu minūti, pievieno šķipsnu sāls un maltus melnos piparus. Čili cienītāji aromatizē sviestu arī ar čili pulveri. Uzmanīgi, nesadedzini garšvielas un sviestu!
Aromatizētajā sviestā liek garneļu iesmiņus un cep no abām pusēm, līdz garneles kļuvušas sārtas, apmēram minūti no katras puses.
Kārto izcepto garneļu iesmiņus uz šķīvja, apkaisa ar smalki sagrieztiem zaļumiem, piemēram, baziliku.
Aromatizēto sviestu pasniedz blakus nelielā bļodiņā, tā būs garda mērcīte, kurā pamērcēt svaigu maizes šķēli.