12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
400 gmakaroni (pēc izvēles)2 TKsāls400 mlsaldais krējums4 TKSanta Maria piedevas makaroniem vai Pasta Rossa dzirnaviņās50 grīvēts siers50 gParmezāna tipa riers3 ķiploka daiviņas2 vidēji lieli sīpoli50 gmaigas sinepes eļļa cepšanai50 gsviests4 TKSanta Maria Čederas siera mērce
Pagatavošana
1
Vāra makaronus sālsūdenī līdz al dente gatavībai. Sasmalcina ķiplokus un sīpolus un nedaudz apcep sviestā. Pārlej ar saldo krējumu, pievieno Santa Maria piedevu makaroniem un sinepes. Karsē, līdz mērce kļūst biezāka.
2
Mērci lej pārtikas smalcinātājā, pievieno rīvētā siera un Parmas siera, visu samaļ. Šim darbam var izmantot arī rokas blenderi.
3
Uzvārītos makaronus liek karstumizturīgā traukā, pārlej ar mērci, liek sakarsētā krāsnī un cep aptuveni desmit minūtes. Pārlej ar Čederas siera mērci un pārkaisa ar atlikušo sieru. Turpina cept, līdz siers ir izkusis un kļuvis zeltaini brūns.
Izbaudiet!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit