Linda Tellgrena
Mājās gatavots bazilika pesto gan smaržo, gan garšo daudz labāk, nekā veikalos pirktais. Pat ja nav zaļumu sezona, veikalos ir iespējams iegādāties leknus garšaugus podiņos. Baziliks un ciedru rieksti ar pilnasinīgu sieru veidos pesto, kurš pat vienkāršākos spageti pārvērtīs karaliskā maltītē. Maltītes ideju iesaka bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.
15Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
360 gspageti (vai cita pasta pēc izvēles)180 gkrāsaini ķirštomāti plāni griezts cietais siers, piemēram Trikāta Reserve) svaigas bazilika lapiņas dekorēšanai PESTO:100 gpannā viegli apbrūnināti ciedru rieksti100 gcietais siers, kas sarīvēts uz rupjas rīves liela bunte ar bazilika lapiņām150 mlolīveļļa3 ķiploka daiviņas pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Ciedru riekstus liek blenderī/ virtuves kombainā un sablendē kopā ar pārējām pesto sastāvdaļām. Eļļu lej pēc vajadzības, lai iegūtu biezas konsistences mērci.

2

Spageti uzvāra saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma, līdz tie ir al dente. Nokāš ūdeni.

3

Spageti pievieno pesto un kārtīgi izmaisa – tā, lai mērce pastu vienmērīgi noklātu.

4

Spageti kārto porciju šķīvjos, pa virsu liekot krāsainus tomātiņus, plāni griezta siera šķēlītes un bazilika lapiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!