panzanella tomātu salāti
Foto: Shutterstock

Vienkārši un dikti gardi – tomātu salāti ar dārzeņiem un kraukšķīgo čabatas (ciabatta) maizi. Salātus patīkami atsvaidzinās nedaudz pikantā mērce, kurai asumam pievienots sinepju pulveris (ja sinepju pulvera nav, var izmantot pavisam nedaudz stipru sinepju).

30Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
0.5 gab.ciabata2 ĒKolīveļļa1 gab.sarkanais sīpols500 gplūmju tomāti3 ĒKbaziliks MĒRCEI:4 ĒKolīveļļa2 ĒKvīna etiķis1 gab.ķiploka daiviņa1 šķipsnasinepju pulveris1 šķipsnapūdercukurs sāls melnie pipari

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

2

Ciabatu sagriež divus centimetrus platās šķēlēs, un katru šķēli apsmērē ar nedaudz olīveļļu.

3

Maizes šķēles izkārto uz cepamās pannas un cep cepeškrāsnī aptuveni 10-15 minūtes, apgriežot šķēles otrādi, kad pagājusi puse no cepšanas laika. Gatavo maizi ņem laukā no cepeškrāsns un atdzesē.

4

Nelielā traukā ielej olīveļļu, kurai pievieno vīna etiķi, saspiestu ķiploka daiviņu, sinepju pulveri, pūdercukuru, sāli un svaigi maltus melnos piparus. Visas sastāvdaļas samaisa.

5

Lielā bļodā ber gabaliņos sagrieztus tomātus, šķēlītēs sagrieztu sarkano sīpolu un saplucinātas bazilika lapiņas. Visu pārlej ar salātu mērci.

6

Maizi saplucina lielos gabaliņos un pieber klāt salātiem bļodā.

7

Salātus atstāj nostāvēties vismaz 5-10 minūtes pirms pasniegšanas – tas atļaus maizei uzsūkt mērci.

8

Salātus pasniedzot garnē ar bazilika lapiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!