Sastāvdaļas
Pagatavošana
Smilšu mīklu izrullē uz ar miltiem apkaisītas virsmas (mīklu var pagatavot pēc šīs receptes vai pirkt gatavu). Pēc tam to liek apaļajā, seklajā kūkas formā, ar pirkstiem rūpīgi iespiež gar maliņām un ar dakšu sadursta tās virsmu. Mīklu atdzesē ledusskapī uz vismaz 15 minūtēm.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC. Uz augšējām restītēm liek lielo cepamo pannu, lai tā uzkarstu.
Mazā cepamajā traukā liek ķirštomātus, apslaksta ar olīveļļu un liek uz cepeškrāsns zemākajām restītēm cepties.
Formu ar smilšu mīklu apklāj ar cepamo papīru, bet pa virsu ber speciāli cepšanai paredzētās lodītes jeb keramikas zirņus (baking beans). Ja tādu nav, pa virsu cepamajam papīram liek ko smagāku un karstumizturīgu (piemēram, kārtīgi izžāvētas pupiņas, rīsus), tas nepieciešams, lai mīkla lieki nepaceltos un izveidotu pīrāga karkasiņu.
Smilšu mīklu cep aptuveni 15 minūtes. Pēc tam ņem laukā, izņem cepamo papīru ar lodītēm (vai visu citu, kas ielikts vidū), groziņu liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 3-5 minūtes, līdz mīkla ir zeltaina.
No cepeškrāsns ņem laukā gan mīklu, gan trauku ar ķirštomātiem.
Karstos tomātus liek pīrāga vidū, apkaisa ar pūdercukuru un saplucinātām svaigām estragona lapiņām.
Bļodiņā sakuļ olu kopā ar saldo krējumu, sāli un pipariem. Pēc tam šķidrumu pārlej pāri tomātiem.
Sāļo pīrāgu, kas nu jau sapildīts, liek cepeškrāsnī un cep 15-25 minūtes, līdz tas ir zeltaini brūns.
Kad gatavs, izņem no cepeškrāsns, atdzesē aptuveni 10 minūtes, un tad izņem no cepamās formas.
Pasniedz kamēr vēl silts.
Lai labi garšo!