pīrāgs, smalkmaizīte, deserts, ogas, avenes
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Karsti, garšīgi un pēc skata gluži neatvairāmi – mazie pildītie pīrāgi ar āboliem un avenēm. Rudens avenes garšos it īpaši labi un pildījumā patīkami sulos. Bet aromātu desertam piešķirs kanēlis, ar ko apkaisīti augļi un ogas.
21Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
MĪKLAI:300 gmilti4 ĒKpūdercukurs1 olas dzeltenums90 gtauki1 ola2 ĒKbrūnais cukurs PILDĪJUMAM:4 āboli (nomizoti, iztīrīti un sagriezti kubiņos)150 gavenes1 ĒKkukurūzas milti2 ĒKpūdercukurs1 TKkanēlis PASNIEGŠANAI: putukrējums VAI: biezpiena krēms VAI: vaniļas krēms PIEDERUMI: mafinu panna sešiem mafiniem (ietaukota)

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

2

Gatavo mīklu. Miltus, pūdercukuru un šķipsnu sāls (var arī nelikt) ieber bļodā. Visu samaisa un miltu masas vidū ieliek olas dzeltenumu, kuru apklāj ar miltiem.

3

Taukus izkausē katliņā kopā ar 150ml verdoša ūdens, uzmanot, lai šķidrums būtu vienmērīgs.

4

Kad tas izdarīts, karsto masu lej miltu bļodā, vienlaikus visas sastāvdaļas maisot, lai ola nepaspētu izvārīties. Visu maisa tik ilgi, kamēr savēlusies vienmērīgas mīklas bumba. Bļodu pārsedz ar virtuves dvielīti un ļauj atdzist aptuveni pusstundu.

5

Trešdaļu mīklas noplēš un pataupa pīrāgu "vāciņiem".

6

Atlikušo mīklu sadala sešās vienādās daļās, izrullē aplīšos un liek iekšā mafinu pannas caurumos.

7

Gatavo pildījumu. Ābolu gabaliņus traukā sajauc ar avenēm, kukurūzas miltiem, pūdercukuru un kanēli.

8

Pēc tam pildījumu ieliek mazajos mīklas pīrādziņos.

9

Rezervēto mīklas gabaliņu sadala sešās vienādās daļās un izrullē nelielos aplīšos. Mīklas apļus pēc tam liek virsū katram pīrāgam, kārtīgi ar pirkstiem aizspiežot ciet mīklas "vāciņus".

10

Ar nazi vai konditorejas uzgali katrā pīrāgā izgriež apaļu caurumu.

11

Pīrāgus apsmērē ar sakultu olu un uzber tiem brūno cukuru.

12

Liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes.

13

Pēc tam samazina cepeškrāsns temperatūru līdz 180oC un cep vēl 20-30 minūtes, līdz mīkla ir zeltaina un pildījuma sulas burbuļo.

Pīrāgus pasniedz vēl karstus ar aukstu putukrējumu, biezpiena krēmu, vaniļas krēmu vai kādu citu piedevu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!