tomātu zupa, krēmzupa, biezzupa, pusdienas
Garda tomātu krēmzupa, kurai pievienoti sarkanie sīpoli un ķiploki izteiksmīgākai garšai. Tam visam pa virsu sāļais Parmezāna siers. Lieliska maltīte, lai sasildītos vēsajās rudens dienās.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

400 gtomāti savā sulā2 sarkanie sīpoli4 ķiploka daiviņas cietais siers (sarīvēts)70 mlsaldais krējums40 gķirbju sēklas baziliks oregano sāls pipari olīveļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Sīpolus un ķiplokus sagriež. Uz pannas sakarsē olīveļļu, apcep sīpolus, kamēr tie paliek mīkstāki. Pievieno ķiplokus un visu samaisa.

2

Pēc divām minūtēm pievieno oregano, visu kārtīgi apmaisa un cep vēl minūti uz vidējas uguns.

3

Pievieno tomātus (ja tie ir veseli, tad nedaudz sasmalcina) kopā ar sulu. Uzliek uz lielas uguns, kamēr masa sāk burbuļot. Tad uz lēnas uguns ļauj visam pavārīties 10 minūtes.

4

Noņem no uguns, ļauj, lai nedaudz pastāv un tad sablendē.

5

Bļodā liek ķirbju sēklas, tad zupu, saldo krējumu un virsū sieru. Dekorē ar bazilika lapām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!