Sastāvdaļas
Pagatavošana
Visus dārzeņus notīra, paprikas izgrebj, un sagriež salmiņos. Mazās kukurūzas atstāj veselas.
Katliņā lej eļļu un uzkarsē līdz tā ir 190oC karsta – ja nav speciālā termometra, eļļas karstumu pārbauda ar koka karoti. Iemērktai koka karotei eļļā ap diametru veidosies gaisa burbulīši.
Sajauc mīklu – olu dzeltenumu sakuļ kopā ar minerālūdeni. Pēc tam šķidrumā iemaisa miltus.
Olu baltumu citā traukā sakuļ stingrās putās, un pēc tam iecilā mīklā.
Dārzeņu salmiņus pa vienam mērc mīklā, nokrata liekās mīklas pilītes un liek karstajā eļļā. Apvāra aptuveni minūti, pēc tam apgriež otrādi un ļauj eļļā vārīties no otras puses. Un tā, līdz visi dārzeņu salmiņi gatavi.
Eļļā vārītos dārzeņus izzvejo no katliņa un liek uz papīra dvieļiem notecēt.
Pasniedz siltus kopā ar saldo čili mērci.
Lai labi garšo!