Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pastinakus sagriež gabaliņos, ber katliņā un vāra 15 minūtes, līdz tie mīksti. Pēc tam nokāš un samīca viendabīgā masā.
Sakuļ olas, kurām pievieno arī pienu un karija pastu. Pakāpeniski šķidrumā iemaisa arī miltus un cepamo pulveri, lai veidotos vienmērīga mīkla.
Miltu mīklā pēc tam iecilā samīcītos pastinakus, pievienojot arī sasmalcinātu koriandru un garšvielas pēc patikas.
Uzkarsē lielu pannu, ietauko to ar eļļu. Ar ēdamkaroti liek uz pannas mīklu, veidojot nelielus plācenīšus.
Pankūkas cep aptuveni divas minūtes no vienas puses. Pēc tam griež otrādi un cep vēl divas minūtes. Un tā, līdz visa mīkla izcepta.
Gatavo mērci – sasmalcinātas piparmētru lapiņas samaisa ar grieķu jogurtu.
Pastinaku plācenīšus pasniedz ar jogurta mīklu, kamēr viss vēl silts.
Lai labi garšo!