Sastāvdaļas
Pagatavošana
Izspiež no citroniem sulu, ielej to nelielā bļodiņā un pielej klāt aptuveni divas krūzes auksta ūdens.
Ābolus pārgriež uz pusēm, izgriež tiem serdi un sagriež paresnās šķēlītēs (no viena ābola vajadzētu sanākt astoņām šķēlītēm). Pēc tam ābolu šķēlītes saber citronūdenī. Tas nepieciešams, lai ābolu tik ātri neapbrūnētu oksidējoties – citrona skābums šo procesu palēnina.
Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi, kas salauzta gabaliņos un sabērta bļodiņā.
Sagatavo kokosriekstu skaidiņas, mandeļu skaidiņas un sadrupinātos zemesriekstus dekorēšanai. Pie reizes izklāj palielu sloksni ar cepamo papīru, kur nolikt ābolu šķēlītes.
Kad šokolāde izkususi, ābolus izņem no citronūdens, nosusina uz papīra dvieļa, un mērcē izkausētajā šokolādē līdz pusei.
Ar šokolādi apklāto ābola daļu apbārsta ar riekstiem, mandelēm vai kokosriekstu skaidiņām. Pēc tam liek uz cepamā papīra un ļauj šokolādei sastingt.
Procesu atkārto, kamēr visas ābola šķēlītes apklātas un šokolāde beigusies.