Foto: Shutterstock
Izsmalcināta un krēmīga uzkoda, kas lieliski noderēs kā starteris nelielās viesībās. Visērtāk kamambēru būs cept, to atstājot skaistajā koka kastītē, bet ja siers nav kastītē, to ietin folijā un liek nelielā panniņā.
30Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 gKamambera siers1 ķiploka daiviņa dažas rozmarīna galotnītes olīveļla grauzdēta maize

Pagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C.

2

Kamambēra ripuļa virspusē veic krustenisku iegriezumu.

3

Ķiploku sagriež plānās šķēlītes un sasprauž siera mīkstumā. Arī rozmarīna zariņu galotnītes iesprauž siera mīkstumā.

4

Sieru aprasina ar olīveļļu un liek karstā cepeškrāsnī uz 15-20 minūtēm, līdz siers izkusis un veido burvīgu, krēmīgu mērci.

5

Kamēr siers cepas, sagrauzdē arī maizes šķēles.

Pasniedz sieru ar grauzdiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!