10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 20
125 gauzu pārslas100 gmandeļu skaidiņas1 TKkanēlis šķipsnasāls150 gzemesriekstu sviests (ar riekstu gabaliņiem)200 gMuskovado (brūnais) cukurs50 gsviests1 olas baltums PIEDERUMI: ~18x28cm liels cepamtrauks, izklāts ar cepamo papīru
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.
2
Traukā sajauc auzu pārslas, mandeļu skaidiņas, kanēli un sāli.
3
Nelielā katliņā uzkarsē zemesriekstu sviestu, brūno cukuru un sviestu. Silda tik ilgi, līdz cukurs izkusis.
4
Pēc tam zemesriekstu sviesta un cukura masu iemaisa sausajās sastāvdaļās, kārtīgi visu sajaucot. Kad tas izdarīts, pievieno olu baltumu, un rūpīgi to iemaisa.
5
Saldo masu izklāj cepampannā, rūpīgi izlīdzinot un piespiežot pie pamatnes.
6
Ieliek cepeškrāsnī un cep 20-30 minūtes, līdz virsma ir zeltaini brūna. Kad gatavs, ņem laukā no cepeškrāsns un atdzesē.
7
Kad izceptā masa atdzisusi, to izņem no cepamās pannas, noloba cepampapīru un sagriež garenas formas batoniņos.
Lai labi garšo!
LaunagsĒdieni bērniemĒdieni veģetāriešiemVārīšanaAuzu pārslasRiekstu sviestsCiti saldēdieniCepumiMuskovado cukursMandeļu skaidiņas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit