Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liek karsēties cepeškrāsni 200°C. Pārgriež greipfrūta augļus uz pusēm un izspiež sulu. No katras greipfrūta puses ar karoti izskrāpē mīkstumus, veidojot "bļodiņas". Ja greipfrūta "bļodiņa" nav pietiekami stabila, tai apakšā nogriež nelielu mizas šķēli, izveidojot plakanu pamatni. Uzmanīgi, neizgriez mizā caurumu!
Sagatavotās greipfrūtu "bļodiņas" liek uz cepamās plāts. Nelielā katliņā uzvāra greipfrūtu sulu un vāra, līdz tās tilpums samazinās, sasniedzot 300 ml.
Mērces katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus, izmaisa, veidojot gludu mērci. Pamazām pievieno siltu sulu, turpinot nepārtraukti maisīt. Kad sula pievienota, to uzvāra un uz nelielas uguns karsē dažas minūtes. Noņem no uguns un ļauj mirkli atpūsties.
Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Sakuļ dzeltenumus, pievieno liķieri un izmaisa. Olu dzeltenumus iekuļ greipfrūtu mērcē.
Olu baltumus sakuļ stīvās putās. Pa daļām pievieno cukuru un sakuļ spīdīgus olbaltumus. Greipfrūtu masā iemaisa nelielu daudzumu sakulto olbaltumu. Pēc tam pievieno atlikušos, tos uzmanīgi izcilājot.
Suflē mīklu pilda greipfrūtu pusītēs. Ar nazi novelk pāri virsmai, to nogludinot, pēc tam ar nazi apvelk apkārt gar suflē un greipfrūta bļodiņas sāniem. Plāti liek karstā cepeškrāsnī un cep 15–20 minūtes, līdz suflē pacēlies un ir viegli zeltains. Krāsns durtiņas šajā laikā nedrīkst virināt!
Gatavus suflē apkaisa ar pūdercukuru un pasniedz nekavējoties.