Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nomizo, sagriež gabalos un izvāra kartupeļus sālsūdenī ļoti mīkstus. Tos nokāš un ļauj caurdurī mirkli apžūt, lai viss šķidrums labi notek.
Kamēr kartupeļi vārās, sviestu sagriež gabaliņos. Nelielā bļodiņā liek krēmsieru, pievieno olas dzeltenumu, pienu un sakuļ gaisīgā, līstošā krēmā. Smalki sakapā pētersīļus un pievieno krēmsieram.
Nokāstajiem kartupeļiem pievieno sviestu, melnos piparus un ar stampiņu saspiež putrā. Pievieno krēmsiera, piena maisījumu un ar putojamo slotiņu visu labi samaisa. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno sāli.
Karsto biezputru lej viegli ietaukotā sacepuma formā. Virsmu viegli nogludina, bet cenšas atstāt dažādus negludumus. Tie cepoties pārtaps kraukšķīgās, gardās garoziņās. Šādi sagatavotu cepamo formu var nolikt vēsumā vai, ja biezputra netiek glabāta pārāk ilgi, vienkārši virtuvē uz galda līdz cepšanas brīdim. Ja biezputra tiks glabāta pa nakti vēsumā, tā cepeškrāsnī jācep ilgāk nekā, ja biezputru cep tajā pašā dienā.
Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C, karstā krāsnī liek sagatavoto biezputru un cep 20-30 minūtes, ja biezputra nav glabāta vēsumā.