30Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 12
200 gmilti1.5 TKcepamais pulveris200 gmuslis1 TKgaršvielas piparkūkām vai kanēlis un maltas krustnagliņas250 mlpiens2 olas4 ĒKsaulespuķu eļļa4 ĒKmedus PIEDERUMI: mafinu panna mafinu papīra formiņas
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
2
Miltus iesijā lielā bļodā, pievieno cepamo pulveri un iemaisa tajos auzu pārslu, žāvētu augļu un riekstu musli (to var pagatavot pēc šīs receptes). Pēc tam pievieno arī kanēli, krustnagliņas vai drusciņu piparkūku garšvielu.
3
Pienu sakuļ kopā ar olām, eļļu un medu. Pēc tam lēnām iemaisa sausajās sastāvdaļās, līdz sanākusi vienmērīga mīkla.
4
Ar ēdamkaroti liek mīklu mafinu formiņās, tā, lai aizpildītas aptuveni divas trešdaļas.
5
Mafinus cep 15-18 minūtes, līdz tie skaisti pacēlušies un ir zeltaini brūni.
6
Izņem no cepeškrāsns un atdzesē pāris minūtes pirms ēšanas. Pasniedz siltus vai pilnībā atdzesētus.
Piknika ēdienu receptesĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiBērnu ballītes ēdieniMedusPiensSaulespuķu eļļaMafiniPiparkūku garšviela
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit