mafini, kēksiņi, saldumi, saldais ēdiens, deserts
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pasakaini smaržīgi medus un piparkūku garšvielu mafini, kuros iecepts arī kraukšķīgs riekstu, auzu pārslu, žāvētu augļu un ķirbju sēkliņu muslis. Mafinus var ēst gan siltus, gan aukstus, klāt piedzerot kādu glāzi auksta piena.
30Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
200 gmilti1.5 TKcepamais pulveris200 gmuslis1 TKgaršvielas piparkūkām vai kanēlis un maltas krustnagliņas250 mlpiens2 olas4 ĒKsaulespuķu eļļa4 ĒKmedus PIEDERUMI: mafinu panna mafinu papīra formiņas

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

2

Miltus iesijā lielā bļodā, pievieno cepamo pulveri un iemaisa tajos auzu pārslu, žāvētu augļu un riekstu musli (to var pagatavot pēc šīs receptes). Pēc tam pievieno arī kanēli, krustnagliņas vai drusciņu piparkūku garšvielu.

3

Pienu sakuļ kopā ar olām, eļļu un medu. Pēc tam lēnām iemaisa sausajās sastāvdaļās, līdz sanākusi vienmērīga mīkla.

4

Ar ēdamkaroti liek mīklu mafinu formiņās, tā, lai aizpildītas aptuveni divas trešdaļas.

5

Mafinus cep 15-18 minūtes, līdz tie skaisti pacēlušies un ir zeltaini brūni.

6

Izņem no cepeškrāsns un atdzesē pāris minūtes pirms ēšanas. Pasniedz siltus vai pilnībā atdzesētus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!