90Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
2 ķirbīši2 ĒKsviests (papildu sviests ķirbīšu apsmērēšanai)2 TKbrūnais cukurs (papildu cukurs ķirbīšu apkaisīšanai)1 ābols saujadzērvenes2 ĒKauzu pārslas0.5 TKkanēlis2 ĒKdrupinātas mandeles
Pagatavošana
1
Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru. Nelielā bļodiņā izkausē apmēram vienu ēdamkaroti sviesta.
2
Pārgriež mazos ķirbīšus uz pusēm, izņem sēklas un liek iztīrītās pusītes uz sagatavotās plāts. Apsmērē ķirbīšu puses ar kausētu sviestu un apkaisa ar brūno cukuru.
3
Nomizo ābolu, izņem serdi un sagriež mīkstumu nelielos gabaliņos. Samaisa ar dzērvenēm, pilngraudu auzu pārslām, kanēli, brūno cukuru un drupinātām mandelēm.
4
Ķirbīšus pilda ar sagatavoto pildījumu, beigās pa virsu liek gabaliņos sagrieztu sviestu. Liek ķirbīšus karstā cepeškrāsnī un cep 50 minūtes, tad apsedz ķirbīšus ar foliju un turpina cept 15 minūtes, līdz ķirbis mīksts un izcepies. Pasniedz.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit