Dotais produktu daudzums ir piemērots 5 maziem trauciņiem (180 ml).
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms pagatavo dzērveņu mērci. Mērces katliņā ieber dzērvenes, pievieno smalki rīvētu apelsīna miziņu, sulu un cukuru. Silda uz lēnas uguns, līdz dzērvenes sāk plīst pušu. Dzērvenes sablendē un izkāš caur sietiņu. Iegūtajai masai ļauj atdzist. Suflē gatavošanai būs vajadzīgi tikai 100 ml, pārējo mērci var izmantot kā piedevu cepetim.
Gatavo suflē. Liek karsēties cepeškrāsni uz 165°C. Sagatavo piecas suflē formiņas, tās bagātīgi iesmērējot ar sviestu, pēc tam tās bagātīgi izkaisa ar cukuru, lieko izberot laukā. Formiņas liek uz cepamās plāts.
Olu baltumus sakuļ stīvās putās, pievieno pa daļām cukuru (vienā reizē vienu ēdamkaroti), turpinot kult, līdz veidojas spīdīgi, biezi olbaltumi.
Sakultos baltumus iemaisa dzērveņu mērcē. Vispirms iemaisa nelielu daudzumu, pēc tam iecilā pārējos baltumus. Sadala mīklu pa trauciņiem.
Plāti liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 25 minūtes, līdz suflē pacēlies un kļuvis viegli zeltains. Krāsns durtiņas šajā laikā nedrīkst virināt! Pasniedz nekavējoties.