Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem.
Bļodā sajauc sasmalcinātu sīpolu, smalki sagrieztu un no sēkliņām iztīrītu čili piparu, ceturtdaļās sagrieztus lielos tomātus un ķirštomātus (atstāj veselus) – visu aplej ar divām ēdamkarotēm olīveļļas, pievienojot sāli un piparus pēc garšas.
Dārzeņus līdzeni izklāj uz cepamās pannas, uz kuras uzlikta sloksne cepampapīra. Dārzeņus cep cepeškrāsnī 30 minūtes.
Ciabatu ar rokām saplucina nelielos gabaliņos, pēc tam izkārto uz cepamās pannas, kas apklāta ar cepampapīru, un apslaksta ar atlikušo eļļu.
Maizi paralēli liek apgrauzdēties cepeškrāsnī vienu līmeni zem tomātiem uz 15 minūtēm.
Kad dārzeņi gatavi, tos pa nelielām porcijām sablendē virtuves kombainā vai blenderī, pievieno aptuveni 300 mililitrus karsta ūdens, kā arī sauju bazilika, un sablendē.
Biezzupu uzkarsē katliņā un pēc vēlēšanās pievieno vēl nedaudz ūdens, ja zupu vēlas šķidrāku.
Maizes grauzdiņus saber bļodiņās vai krūzītēs un pa virsu lej karsto zupu. Dekorē ar bazilika lapiņām.
Lai labi garšo!