krēmzupa, biezzupa, tomātu zupa, pusdienas
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Aromātiska, karsta un nedaudz pikanta biezzupa ar kraukšķīgiem maizes gabaliņiem. Tieši tas, kas vajadzīgs vējainā ziemas dienā, lai sasildītos!
50Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 sarkanais sīpols2 ķiploku daiviņas1 svaigs sarkanais čili pipars2 lieli tomāti750 gķirštomāti3 ĒKolīveļļa0.5 kukulis ciabata sāls pipari300 mlkarsts ūdens saujabaziliks

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem.

2

Bļodā sajauc sasmalcinātu sīpolu, smalki sagrieztu un no sēkliņām iztīrītu čili piparu, ceturtdaļās sagrieztus lielos tomātus un ķirštomātus (atstāj veselus) – visu aplej ar divām ēdamkarotēm olīveļļas, pievienojot sāli un piparus pēc garšas.

3

Dārzeņus līdzeni izklāj uz cepamās pannas, uz kuras uzlikta sloksne cepampapīra. Dārzeņus cep cepeškrāsnī 30 minūtes.

4

Ciabatu ar rokām saplucina nelielos gabaliņos, pēc tam izkārto uz cepamās pannas, kas apklāta ar cepampapīru, un apslaksta ar atlikušo eļļu.

5

Maizi paralēli liek apgrauzdēties cepeškrāsnī vienu līmeni zem tomātiem uz 15 minūtēm.

6

Kad dārzeņi gatavi, tos pa nelielām porcijām sablendē virtuves kombainā vai blenderī, pievieno aptuveni 300 mililitrus karsta ūdens, kā arī sauju bazilika, un sablendē.

7

Biezzupu uzkarsē katliņā un pēc vēlēšanās pievieno vēl nedaudz ūdens, ja zupu vēlas šķidrāku.

8

Maizes grauzdiņus saber bļodiņās vai krūzītēs un pa virsu lej karsto zupu. Dekorē ar bazilika lapiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!