mandeļu cepumi
Foto: Shutterstock
Vaniļas mēnestiņi ir tradicionāls austriešu Ziemassvētku kārums, bet tos, protams, var cept visu gadu un baudīt ar tēju un kafiju jebkurā gadalaikā.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

210 gmilti150 gsviests80 gmandeļu milti80 gpūdercukurs1 ola pūdercukurs vaniļas pāksts (vai vaniļas cukurs)

Pagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C. Sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru. Sajauc apkaisāmo pūdercukuru ar vaniļas pāksti, nosedz trauku un ļauj cukuram aromatizēties.

2

Lielā bļodā iesijā miltus. Sviestu griež nelielos gabaliņos un pievieno miltiem. Saberž sviestu ar miltiem drupačās. Pievieno mandeļu miltus, pūdercukuru un olu. Saslapina rokas ar aukstu ūdeni un samīca mīklu.

3

Mīklu saplacina plakanu, ietin pārtikas plēvē un uz pusstundu liek ledusskapī, lai atpūšas.

4

Uz darba virsmas liek mīklu, izrullē centimetru biezu plāceni. To ar nazi sagriež centimetru platās sloksnēs. Tās griež vienādos gabalos, no kuriem izrullē un izformē mēnestiņus.

5

Mēnestiņus kārto uz cepamās plāts un cep 10-15 minūtes, līdz cepumi gaiši zeltaini. Kamēr cepumi vēl karsti, tos apkaisa ar aromatizēto pūdercukuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!