90Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
2 ķiploku daiviņas50 gnesālīts sviests50 gmilti500 mlpiens500 gsvaigi vai saldēti brokoļi75 gnobriedināts Čedaras siers1 kgsvaigi vai saldēti ziedkāposti2 šķēlesciabatas maize2 svaiga timiāna zariņi25 gmandeļu pārslas olīveļļa
Pagatavošana
1
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.
2
Nomizo un sagriez ķiploku, liec to vidēja lieluma pannā uz vidējas liesmas kopā ar sviestu. Kad sviests izkusis, iemaisi miltus, tad pakāpeniski pievieno pienu un maisi līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno sagrieztus brokoļus un vāri aptuveni 20 minūtes. Pierīvē pusi Čedaras siera.
3
Ievieto ziedkāpostu atbilstoša lieluma cepamajā traukā, pārlej ar sagatavoto balto brokoļu mērci un pierīvē atlikušo Čedaras sieru.
4
Samal maizi virtuves kombainā, tad pieliec klāt timiāna lapas un mandeļu pārslas. Pievieno nedaudz olīveļļas, pieber šķipsniņu sāls un vienmērīgi pārbārsti pāri ziedkāpostiem.
5
Cep 1 stundu, pēc tam liec galdā un baudi!
PusdienasVakariņasĀtri pagatavojami ēdieniSlavenību receptesĒdieni veģetāriešiemZiemassvētku receptesVakariņu idejasCepeškrāsnsPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasBrokoļiCiabataMiltiOlīveļļaPiensSviestsĶiplokiDārzeņu ēdieniviegliGavēņa laika ēdieniIkdienas maltīteiViegla vasaras maltīteTimiānsZiedkāpostiMandeļu skaidiņasČedaras siers
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit